Відповідно до Плану виведення військовослужбовців Збройних Сил України зі складу Тимчасових Сил ООН в Лівані на батьківщину повернулася остання група українських миротворців.

Як повідомили в Управлінні прес-служби Міністерства оборони України, 110 військовослужбовців «Укрінжбату» прибули до Львова.

На аеродромі Скнилів українських миротворців зустрічала група генералів і офіцерів Міністерства оборони, Генерального штабу, Командування Сухопутних військ ЗС, інші посадовці, рідні, близькі і друзі.

Звертаючись з привітанням до прибулих з Лівану військовослужбовців, тимчасово виконувач обов'язків командувача Сухопутних військ Збройних Сил України генерал-лейтенант Володимир Можаровський відзначив важливість місії, яку довелося виконувати українцям на Близькому Сході.

“Народ Лівану високо оцінив ваш внесок в підтримання миру і стабільності. Ви з честю пронесли високе звання українського миротворця і за це вам щира подяка” , – сказав він, повідомляє «УНІАН».

Можаровський також зазначив, що досвід, який миротворці пнабули в зарубіжній місії, повинен бути широко впроваджений в діяльність Збройних Сил України.

Планується, що сьогодні, 11 квітня, з порту Бейрут в Миколаївський порт “Жовтневий” вирушить пором з 81 одиницею техніки українського миротворчого контингенту.

Нагадуємо, що 3-й окремий інженерний батальйон ЗСУ виконував миротворчі завдання у складі Тимчасових Сил ООН в Лівані з 22 липня 2000 року.

Серед основних завдань, які виконували українські військовослужбовці на ліванській землі, - інженерна розвідка місцевості з метою виявлення вибухонебезпечних предметів, розмінування мінних полів і автомобільних шляхів, знищення вибухонебезпечних предметів, облаштування доріг і колонних шляхів, фортифікаційних систем і будівництво нових опорних пунктів підрозділів Місії ООН.

За п'ять з половиною років виконання завдань Місії ООН військовослужбовцями “Укрінжбату” було перевірено майже 550 тис. кв. м місцевості, виявлено і знешкоджено 6 тис. 341 вибухонебезпечний предмет. Військові лікарі українського миротворчого підрозділу надали медичну гуманітарну допомогу більш ніж 10 тисячам місцевих жителів, переважна більшість з яких є бідними і малозабезпеченими людьми.

Також важливим напрямом діяльності українських військовослужбовців в Лівані було виконання гуманітарних інженерних завдань. Використовуючи наявню в батальйоні спеціальну техніку, миротворці побудували для місцевих жителів різні об'єкти соціальної інфраструктури, відремонтували водоймища, обладнали водні резервуари.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

341