Президент України Петро Порошенко у ході підбиття підсумків навчань «Концентрація-2014» доручив посилити охорону стратегічних об'єктів, об'єктів критичної інфраструктури та життєзабезпечення.

Як повідомили Forum'у в прес-службі Глави держави, навчання тривали протягом трьох діб і були присвячені вдосконаленню управління обороною в особливий період.

У них взяли участь Міністерство оборони, Генеральний штаб, керівництво Кабінету Міністрів, центральних органів виконавчої влади, Рада національної безпеки та оборони, голови обласних державних адміністрацій.

Президент заслухав доповідь міністра оборони Степана Полторака та секретаря РНБО Олександра Турчинова.

Глава держави підбив підсумки навчань, зазначивши, що вони виявили наявність проблем у координації і взаємодії, які обов'язково необхідно виправити.

За підсумками заходу Порошенко поставив низку першочергових завдань, насамперед - доручив посилити охорону стратегічних об'єктів, об'єктів критичної інфраструктури та життєзабезпечення.

Він також звернув увагу керівництва областей на необхідність більш тісної координації дій з правоохоронними органами та Службою безпеки України. «Принциповим завданням усіх керівників областей є проведення організаційних заходів спільно з Міністерством оборони та громадськими організаціями для поліпшення координації дій із захисту населення», - заявив Порошенко.

«Питання обороноздатності країни має бути спільною справою всіх», - підкреслив Глава держави.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом