У Генштабі Збройних сил України заявляють про наявність певних гарантій того, що режим припинення вогню на сході України виконуватиметься в двосторонньому порядку.

«Я думаю, що ми провели досить велику роботу щодо узгодження всіх питань, які стосуються припинення вогню... І ми дійшли висновку: у нас є певні гарантії того, що цей режим буде виконуватися», - сказав на брифінгу у вівторок у Києві начальник Генерального штабу, головнокомандувач Збройних сил України Віктор Муженко.

Відповідаючи на запитання про те, на який період часу встановлюється режим тиші, він сказав, що «режим тиші» встановлюється, починаючи з сьогоднішнього дня, і коли у нас будуть гарантії того, що вогонь дійсно припинено, ми будемо говорити про виконання інших заходів щодо стабілізації обстановки на сході України», повідомляє Інтерфакс-Україна.

Таким чином, за словами Муженка, українська сторона не ставить часові рамки режиму припинення вогню.

Відповідаючи на запитання про те, що означає отримання повної гарантії припинення вогню, - відведення військ чи припинення обстрілів, начальник Генштабу сказав: «Це вже подальші кроки після виконання першого етапу після того, як буде стабільний режим припинення вогню».

Крім того, він повідомив, що йому невідомо, коли відбудеться мінська зустріч. «Я не знаю чітких термінів проведення таких зустрічей», - сказав Муженко.

Нагадаємо, раніше Муженко повідомив, що члени НЗФ двічі з ранку вівторка, 9 грудня, порушили режим тиші в районі Дебальцевого (Донецька обл.).

Як повідомляв ForUm, прес-центр АТО у вівторок вранці повідомив про запровадження режиму припинення вогню на всіх позиціях сил антитерористичної операції на сході України.

4 грудня у ході наради Президента України Петра Порошенка з керівниками силових відомств визначено заходи стосовно забезпечення виконання Мінських домовленостей щодо «дня тиші», який має початися 9 грудня.

Чергова зустріч тристоронньої Контактної групи щодо ситуації на Донбасі запланована в Мінську на 9 грудня.

Однак представники самопроголошених ДНР і ЛНР хочуть провести її 12 грудня.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом