Автоколона МНС Росії з гуманітарною допомогою для Донбасу вирушила з Підмосков'я в Ростовську область, повідомив журналістам офіційний представник МНС Росії Олександр Дробишевський.

«Сьогодні близько 06:00 мск з підмосковного Ногінська в Ростовську область рушила колона автомобілів МНС Росії з гуманітарним вантажем. У її складі близько 40 машин», - сказав він, передає РІА Новости.

Дробишевський уточнив, що це тільки частина колони з гуманітарною допомогою для Донбасу, яка буде формуватися в Ростовській області. «В Ростовську область також направляються автомобілі з гуманітарними вантажами з Астрахані, Твері, Таганрога, Краснодара, Воронежа і інших регіонів», - повідомив представник МНС.

За його словами, планується, що чергову колону сформують з більш ніж 120 автомобілів, які доставлять в Донецьку і Луганську області понад 1,2 тисячі тонн вантажів - це продукти харчування і предмети першої необхідності.

Це буде вже дев'ята колона з гуманітарною допомогою для Донбасу.

За даними російського відомства, з 11 серпня вісім колон доставили в Донецьк і Луганськ загалом понад 10,7 тисячі тонн гуманітарних вантажів.

В МЗС України зазначають, що Росія не заявляла про свої наміри відправити попередній гуманітарний конвой на Донбас.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

24