Президент України Петро Порошенко зустрівся з військовими, які захищають донецький аеропорт, та волонтерами, що допомагають забезпечувати їх усім необхідним. Про це Forum'у повідомили в прес-службі Глави держави.

Звертаючись до «кіборгів», Порошенко заявив, що, якщо ворогові віддати аеропорт, то він дійде до Львова.

«Я впевнений, що ми там захищаємо всю Україну: здамо Донецьк, ворог буде у Борисполі, або у Гостомелі, або у Львові», - зазначив він.

На думку Президента, захисники аеропорту увійдуть до підручників історії України. «Слова «кіборг», «укроп» сьогодні стали символами незламності українського духу, того, як українці вміють воювати, прикладом, на якому формуватиметься покоління українських вояків», - сказав Глава держави.

Порошенко наголосив, що для нього має величезне значення лялька, яку раніше подарували йому донецькі «кіборги». «Приходиш вранці на роботу, і вже стало традицією: береш ляльку, дивишся на неї і думаєш, що ти за цей день повинен зробити, щоб захистити країну», - розповів Президент.

Глава держави нагадав, що за останню ніч шістеро українських військових віддали своє життя в боях за свободу, незалежність і суверенітет України. Присутні вшанували хвилиною мовчання полеглих воїнів.

Особливо Порошенко наголосив на ролі волонтерів у забезпеченні армії. За його словами, понад 80% українців у різній формі надали допомогу Збройним силам. Президент вважає ефективною ініціативу залучати волонтерів до роботи із забезпечення військових у структурі Міністерства оборони і Збройних сил.

Присутній на зустрічі начальник Генерального штабу Віктор Муженко підкреслив, що, незважаючи на проблеми забезпечення, боєздатність армії зростає. «Донецький аеропорт дійсно є символом мужності і військового духу, високої моральної стійкості та підтвердженням боєздатності наших воїнів», - зазначив він.

Президент вручив нагороди захисникам донецького аеропорту і волонтерам.

Нагадаємо, міністр оборони України Степан Полторак заявив, що українські військові не залишать донецький аеропорт.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом