Спеціальна моніторингова місія (СММ) ОБСЄ помітила під Сніжним вісім колон з військовою технікою, які рухалися у напрямку до Донецька і назад. Про це йдеться в щоденному звіті СММ ОБСЄ, опублікованому 1 грудня, повідомляє Укрінформ.

«Під час поїздки в місто Сніжне, територія, підконтрольна самопроголошеній Донецькій народній республіці (80 км на схід від міста Донецька), СММ помітила велику кількість вантажівок армійського розфарбування, які їхали у донецькому напрямку і назадо. СММ спостерігала рух восьми різних конвоїв з 10:48 до 14:55, включаючи кілька військових вантажівок», - йдеться в повідомленні.

Згідно зі звітом один із згаданих конвоїв з 16 замаскованими військовими вантажівками йшов у супроводі двох незамаскованих автомобілів з червоно-синьою кабіною, кожен із них мав напис на бампері «Новоросія».

Як зазначають спостерігачі, одна з військових вантажівок тягла виведену з ладу броньовану машину типу БТР, ще один тягач буксирував реактивну систему залпового вогню.

Як повідомляв ForUm, раніше Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ констатувала наявність конвоїв важких озброєнь та танків без розпізнавальних знаків на підконтрольній самопроголошеній Донецькій народній республіці території.

Так, ОБСЄ зафіксувала, але не впізнала три колони військової техніки на Донбасі.

Нагадаємо, заступник постпреда РФ при Організації Об’єднаних Націй Олександр Панкін заявив, що російські війська не перетинають кордон з Україною і тому не становлять для неї ніякої загрози.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

34