Президент України Петро Порошенко пропонує призначити головою Антикорупційного бюро іноземця. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, він заявив, виступаючи у Верховній Раді з позачерговим посланням про зовнішнє і внутрішнє становище України.

«Я готовий запросити на цю посаду (голови Антикорупційного бюро. - Ред.) людину з-за меж України. Вона буде мати одну перевагу - відсутність зв'язків в українській політичній еліті, ніхто нікому не є кумом», - зазначив Президент.

Він запропонував дозволити залучати іноземців на державну службу в Україні, внісши зміни в законодавство.

«У нас зараз у багатьох відомствах працюють іноземні консультанти. Але цього мало. Я пропоную внести зміни до законодавства і надати право залучати на державну службу іноземців, включно до членства в уряді, або розширити коло осіб, яким Президент може надавати українське громадянство», - резюмував Порошенко.

Нагадаємо, 23 жовтня Президент України Петро Порошенко підписав закони про боротьбу з корупцією - «Про Національне антикорупційне бюро України», «Про запобігання корупції», «Про засади антикорупційної політики в Україні (Антикорупційна стратегія) на 2014-2017 роки» та «Про внесення змін у деякі законодавчі акти щодо визначення кінцевих вигодонабувачів юридичних осіб і публічних діячів».

Дарина Шварцман, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом