Відповідальність за теракт у столиці Афганістану, внаслідок якого загинули 5 осіб, було поранено 34 людини і постраждав автомобіль посольства Великобританії, взяли на себе бойовики руху «Талібан».

Жертвами вибуху стали п'ять мирних жителів, ще 34 людини, включаючи п'ятьох дітей, отримали поранення. Раніше надходила інформація про загибель двох іноземних громадян, проте вона не підтвердилася.

За даними заступника міністра МВС Афганістану генерала Салангі, теракт був здійснений в дев'ятому столичному районі терористом-смертником на мотоциклі. Місце події оточене співробітниками правоохоронних органів, ведеться розслідування.

Раніше 27 листопада двоє афганських поліцейських загинули внаслідок вибуху в північно-західній провінції Бадгіс, поранення також отримали сім чоловік, у тому числі троє правоохоронців, повідомляє ТАСС з посиланням на агентство Pajhwok.

За останній тиждень таліби здійснили серію масштабних терактів на території Афганістану. Так, у неділю 57 осіб загинули, понад 60 отримали поранення в результаті вибуху під час волейбольного матчу в південно-східній провінції Пактіка. У Кабулі жертвами радикалів стали двоє військовослужбовців НАТО.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

19