Уряд України планує підписати угоду (у формі обміну листами) з урядом Китайської Народної Республіки про надання Міністерству освіти і науки України комп'ютерного обладнання для загальноосвітніх навчальних закладів України.

«Відповідним розпорядженням 26 листопада схвалений текст проекту Угоди. Повноваження на її підписання надаються заступнику Міністра економічного розвитку і торгівлі України - торговому представнику України. Підписання угоди дозволить отримати безоплатну допомогу з боку Уряду КНР - комп'ютерне обладнання (23 500 комплектів) на загальну суму 90 млн. китайських юанів (14,6 млн. доларів США)», - йдеться в повідомленні.

У прес-службі Кабміну зазначили, що 24 лютого 2012 року було підписано аналогічну угоду, в рамках якої китайська сторона вже надала комп'ютерне обладнання (17 193 комплекти) на суму 80 млн. китайських юанів (13 млн. доларів США) для загальноосвітніх навчальних закладів України, де навчаються діти з сімей, постраждалих від Чорнобильської катастрофи. Починаючи з 2002 року, між Україною і Китаєм укладено 12 міжурядових договорів на загальну суму 370 млн. китайських юанів (понад 54,3 млн. дол. США).

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом