Україна не має фінансової самостійності і тому говорити про її можливий вступ в Євросоюз поки зарано, вважає прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан.

За його словами, в інтересах Будапешта було би краще, щоб незалежна Україна залишалася між Угорщиною та Росією.

Говорячи про напружені відносини між Росією і Заходом прем'єр Угорщини відзначив, що інтереси його країни в тому, щоб незалежна Україна відділяла Угорщину від РФ, заявив Орбан в інтерв'ю німецькій газеті Handelsblatt.

«У нас був загальний кордон з Радянським Союзом, і багато часу минуло, перш ніж ми позбулися його. Ми не хочемо, щоб він виник знову», - пояснив політик, зазначивши, що сьогодні вплив Росії у Центральній Європі набагато слабший, ніж у 2000 році.

Загалом, за словами Орбана, геополітичний інтерес Будапешта можна описати трьома словами: мир, енергія і торгівля», - пише Deutsche Welle.

Що стосується вступу України в ЄС, Орбан заявив: «Ми повинні з'ясувати, хто платитиме щорічно 25 млрд євро, необхідні для підтримки України. Поки цей момент не визначений, питання про членство України в ЄС не стоїть».

Орбан зазначив, що міг би представити Україну членом ЄС у середньостроковій перспективі і навіть вважає це бажаним. Проте й тут угорський прем'єр ставить ряд «але».

«Для цього країна повинна мати політичну та економічну стабільність, а також вміти контролювати свої кордони», - каже він.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

66