Ситуація в зоні проведення антитерористичної операції в Донецькій та Луганській областях за минулу добу істотно не змінилася.

За даними прес-центру АТО, незаконні збройні формування продовжують вести безладний вогонь з різних типів стрілецької зброї по позиціях сил АТО.

«Всього за минулу добу зафіксовано сімдесят дев'ять спроб атак на наші позиції з боку НЗФ», - йдеться в повідомленні.

Протягом доби сили АТО адекватно реагували на провокаційні дії.

Так, українські артилеристи всього 42 рази завдали результативних вогневих уражень по цілях противника, що призвело до знищення живої сили і техніки НЗФ.

Ситуація в районах Луганського, Донецького та Дебальцевського плацдармів залишається напруженою.

Так, на Луганщині мінометні розрахунки незаконних збройних формувань працюють з території населених пунктів Сміливе, Раївка, Слов'яносербськ, околиць Луганська.

«НЗФ продовжують ігнорувати принципи гуманітарного права і міжнародних конвенцій у сфері використання певних типів боєприпасів, озброєння та військової техніки. Зокрема, неодноразово фіксувалися спроби встановлення ними протипіхотних мін на територіях, прилеглих до населених пунктів. За минулу добу розвідка сил АТО запобігла спрацьовуванню низки вибухових пристроїв», - заявили в прес-центрі.

У районі донецького аеропорту та сусідніх укріплених позицій сил АТО спостерігалася підвищена активність незаконних збройних формувань.

Так, біля населеного пункту Піски НЗФ спробували атакувати опорний пункт одного з підрозділів. Атака відбита.

На дебальцевському напрямку НЗФ ведуть вогонь, використовуючи як прикриття об'єкти промислової інфраструктури та житлові масиви населених пунктів. Зокрема, вогонь відкривався з боку шахт № 2, 7, 6, а також з території Єнакієвого, Горлівки, Чорнухиного.

Район біля Маріуполя чотири рази обстріляли з мінометів. Втрат з боку сил АТО немає.

За даними штабу АТО, за минулу добу НЗФ вісімнадцять разів відкривали вогонь по населених пунктах у Луганській та Донецькій областях з метою дискредитації українських військових.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

71