Рішенням Мелітопольського районного суду Запорізької області винесено вирок у кримінальному провадженні, досудове розслідування якого здійснювали слідчі СБУ, організатору каналу контрабандного ввезення в Україну психотропних речовин, повідомляє прес-група СБУ.

У ході досудового слідства встановлено, що протягом 2012-2013 років на адресу організатора злочинної групи з-за кордону надійшло майже сто поштових відправлень з прихованими в них забороненими речовинами. У посилках, в порожнинах магнітних носіїв інформації для комп'ютерів, коробках з мобільними телефонами та іншими електронними пристроями від митного контролю ховалися особливо небезпечні психотропні речовини - фторметамфетамін, метинол, метилендиоксиловалерон, MDPV, PVP, SR-19, 4-метил-N-етилкатенон. Вага кожної партії в середньому складала від 200 до 350 грамів.

Отримані контрабандним шляхом психотропи розфасовувалися і збувалися у Запоріжжі через налагоджену мережу реалізаторів. Незаконний прибуток злочинного угруповання від продажу лише однієї контрабандної партії психотропних речовин становив від 160 тисяч до 280 тисяч гривень.

У березні 2013 року співробітники СБУ затримали наркоділка «на гарячому» після отримання посилки, в якій було 345 грамів психотропної речовини. Під час обшуків слідчі СБУ вилучили у організатора каналу контрабанди 166 800 доларів США, 12 200 євро і 218 800 гривень, отриманих в результаті наркосделок.

Вироком суду організатора незаконного «бізнесу» визнано винним у скоєнні злочинів, передбачених ст. 359 (Незаконні придбання, збут або використання спеціальних технічних засобів отримання інформації), ст. 201 (Контрабанда), 305 (Контрабанда наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів або прекурсорів) та ст. 307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи збут наркотичних засобів) Кримінального кодексу України, та засуджено до десяти років позбавлення волі з конфіскацією всього майна.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

25