Поліція Гонконгу повідомила 19 листопада про затримання шістьох учасників заворушень біля урядового комплексу і не виключила проведення подальших арештів. Минулої ночі там відбулися запеклі зіткнення демонстрантів з правоохоронними органами.

Десятки протестувальників, взявши в руки металеві загородження і тротуарні плити, намагалися розбити скляні двері і вікна в будівлі Законодавчої ради і взяти її штурмом. Правоохоронці для розгону мітингувальників застосували гумові кийки і балончики з перцевим газом. У бійках постраждали не менше трьох поліцейських, а фасаду будівлі були нанесені значні пошкодження. Всі слухання, заплановані на 19 листопада в парламенті, були перенесені.

Інцидент стався наступного дня після завершення операції зі знесення зведених демонстрантами барикад в одній з ключових зон протесту біля урядового комплексу в районі Адмиралті, повідомляє ТАСС.

Напередодні три десятки судових приставів за підтримки поліції розібрали там металеві загородження, виконуючи постанову Верховного суду Гонконгу.

Як раніше повідомляв ForUm, в Гонконгу 18 листопада розчистили від барикад протестувальників один з центральних районів міста.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом