Російський уряд дозволив громадянам, які мають необхідний документ, носити зброю з метою самооборони.

Відповідну постанову від 8 листопада 2014 року опубліковано на офіційному порталі правової інформації.

У колишній редакції пункт про носіння зброї росіянами, що мають відповідні дозволи, передбачав можливість носити її лише під час полювання, проведення спортивних заходів, тренувальних і навчальних стрільб. Усі ці пункти збережені і в новій редакції правил і доповнені словами «а також з метою самооборони».

«За законом «Про зброю», підставою для носіння зброї (незалежно від мети її використання) є виданий у встановленому порядку дозвіл на зберігання і носіння конкретного виду, типу і моделі зброї», - зазначив співрозмовник ТАСС.

З цього ж закону до цивільної зброї самооборони належать вогнепальна гладкоствольна довгоствольна зброя, вогнепальна зброя обмеженого ураження (пістолет, револьвер, вогнепальний безствольний пристрій вітчизняного виробництва) з набоями травматичної дії, набоями газової дії та набоями світлозвукової дії. Також це газові пістолети та револьвери, пристрої, споряджені сльозоточивими або уразливими речовинами, електрошокові пристрої та іскрові розрядники вітчизняного виробництва.

Також необхідно враховувати обмеження на носіння цивільної зброї особою, що володіє нею на законній підставі і має право на її носіння.

Так, за законом «Про зброю», «заборонено носіння зброї під час проведення мітингів, вуличних походів, демонстрацій, пікетування та інших масових публічних заходів; носіння вогнепальної зброї в стані сп'яніння; носіння громадянами вогнепальної зброї обмеженого ураження на територіях освітніх організацій; носіння під час перебування в організаціях, призначених для розваги і дозвілля, що здійснюють роботу в нічний час і реалізують алкогольну продукцію; носіння громадянами з метою самооборони вогнепальної довгоствольної зброї та холодної зброї».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

51