Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк зазначає, що Росія не виконує базові пункти Мінських домовленостей, зокрема щодо відновлення контролю за кордоном, припинення поставок зброї на територію України і відведення російської армії з України.

Про це він заявив сьогодні, 18 листопада, у Києві під час спільної заяви для преси з міністром закордонних справ Німеччини Франком-Вальтером Штайнмаєром.

«Ми ще раз наполягаємо на тому, що Україні потрібен мир. І Українська держава, і Президент і уряд роблять все для того, щоб досягти мирного вирішення конфлікту на сході», - сказав глава уряду, повідомляє «УНІАН».

Він підкреслив, що Мінська угода виконується Україною і грубо порушується російською стороною.

«Базові пункти цієї угоди, а це відновлення контролю над українсько-російським кордоном, припинення поставок зброї з РФ на територію України, відведення російської армії з території України, - не виконуються», - сказав Яценюк.

Він також підкреслив, що, оскільки іншого порядку денного, крім Мінської угоди, немає, «Росія повинна виконувати те, під чим підписалася і обіцяла всьому світу».

Нагадаємо, 19 вересня учасники тристоронньої Контактної групи з урегулювання ситуації в Україні підписали Мінський меморандум.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом