Вдруге за останнє десятиліття Німеччина випередила США в гонці за звання «найкраща країна в світі».

Це була єдина зміна, яка відбулася у першій десятці рейтингу порівняно з даними 2013 року.

За десятирічну історію рейтингу Anholt-GfK Roper Nation Brands Index Німеччині вдалося повторити досягнення 2009 року і відбити у США титул «найкращої країни світу», повідомляє портал британського видання The Telegrаph.

У маркетинговому дослідженні компанії GfK на питання про 50 провідних країн світу відповіли 20 тис. осіб з 20 країн. Респонденти повинні були оцінити вплив 23 різних аспектів на загальне уявлення про добробут країни. Аспекти були поділені на шість категорій: економіка, державне управління, культура, населення, туризм та імміграція, передають «Українські новини».

США, як і раніше, домінують у таких категоріях: мистецтво, сучасна культура та навчальні заклади. Однак рейтинг офіційного Вашингтона опустився на 19-е місце, коли респондентів попросили оцінити категорію «мир і безпека». Особливо різко США засудили на Близькому Сході і в Східній Європі.

Слід зазначити, що Австралія, Канада, США, Швейцарія і Швеція також увійшли в першу десятку найбільш благополучних країн світу, а Німеччині британські дослідники присвоїли лише чотирнадцяте місце.

ТОП-10 найкращих країн світу у 2014 році:

1. Німеччина

2. США

3. Великобританія

4. Франція

5. Канада

6. Японія

7. Італія

8. Швейцарія

9. Австралія

10. Швеція

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом