Державна рада невизнаної Республіки Крим прийняла рішення про націоналізацію компанії «Кримхліб», а також суміжного підприємства, що займається виробництвом борошна, - Сімферопольського комбінату хлібопродуктів.

За передачу в держвласність найбільшого у регіоні виробника хліба депутати проголосували одностайно, повідомляє ТАСС.

Про важкий стан справ на підприємстві «Кримхліб» членам ради Міністрів республіки доповів напередодні регіональний міністр сільського господарства Віталій Поліщук. «Ситуація створює соціальну напругу і ставить під загрозу продовольчу безпеку регіону», - сказав він.

За його словами, протягом шести місяців йде «вимивання коштів» компанії, вивозиться продовольча пшениця та борошно.

«Сьогодні залишки зерна і борошна мінімальні - від 10 до 12 днів. Усе це призводить до нестабільної роботи підприємства», - додав Поліщук.

Він уточнив, що місячний оборот «Кримхлібу» становить від 80 до 100 млн рублів, але до бюджету у вигляді податкових відрахувань надходить всього 60 тисяч рублів. «За останні чотири місяці були прийняті на роботу в підприємстві два топ-менеджери, які приходять сюди два рази на місяць, зате отримують зарплату по 100 тисяч рублів. Ми бачимо, що перераховується державі сьогодні менше, ніж отримують топ-менеджери», - зазначив міністр.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

38