Рада Безпеки ООН проведе в середу екстрену зустріч щодо ситуації в Україні. Про це сказала прес-аташе австралійської дипмісії Челсі Мартін, повідомляє «ТАСС».

«Зустріч запланована на 14:30 (21:30 за Києвом). Зі звітом про останні події в Україні виступлять представники секретаріату ООН», - зазначила вона, підтвердивши, що засідання буде відкритим.

Крім 15 країн - членів Радбезу, на засідання також запросили постпреда України при ООН Юрія Сергєєва.

Згідно з повідомленням, очікується, що на зустрічі обговорюватимуться останні події на сході України, де обстріли тривають, незважаючи на підписання Мінських домовленостей, які передбачають режим припинення вогню.

Як повідомляв ForUm, раніше в телефонній розмові з федеральним канцлером Німеччини Ангелою Меркель Президент України Петро Порошенко констатував, що останні події свідчать про фактичну відмову від виконання Мінських домовленостей з боку представників самопроголошених Донецької та Луганської народних республік, а також про відсутність прогресу у виконанні цих домовленостей Росією.

5 вересня у Мінську на переговорах Контактної групи між представниками України, Росії, самопроголошених ДНР та ЛНР за участю ОБСЄ підписано протокол про припинення вогню на Донбасі з 18:00 5 вересня.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом