У четвер, 6 листопада, о 9:35 за київським часом з пускової бази «Ясний» в Оренбурзькій області (Росія) успішно стартувала ракета-носій «Дніпро», яка вивела на навколоземну орбіту космічні апарати Японії, повідомляє прес-служба ДП «КБ «Південне» ім. М. К. Янгеля.

На навколоземну орбіту виведено космічний апарат ANSARO (Advanced Satellite with New system Architeture for Observation, «Передовий супутник з новою архітектурою системи ДЗЗ») і чотири мікросупутники.

Мікросупутники Hodoyoshi-1, ChubuSat-1, TSUBAME і Qsat-EOS розроблені університетами Японії й призначені для дистанційного зондування Землі та астрономічних спостережень.

РН «Дніпро» - конверсійний носій, розроблений ДП «КБ «Південне», виготовлений ДП ВО «Південний машинобудівний завод» в кооперації з українськими і російськими підприємствами, повідомляє «УНІАН».

Сьогодні відбувся 21-й пуск ракети-носія «Дніпро», яка загалом вивела на навколоземну орбіту 124 космічних апаратів із 30 країн, у тому числі України, Англії, Аргентини, Бельгії, Бразилії, Німеччини, Данії, Єгипту, Ізраїлю, Іспанії, Італії, Казахстану, Канади, Малайзії, Нідерландів, Норвегії, Об'єднаних Арабських Еміратів, Польщі, Росії, Саудівської Аравії, Сінгапуру, США, Таїланду, Туреччини, Франції, Швеції, Еквадору, Південної Африки, Південної Кореї та Японії.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

28