Відсутність реакції міської влади Харкова на діяльність ряду підприємств, що наростили великий борг перед КП «Харківводоканал», через що не була погашена заборгованість перед «Харківобленерго», поставили місто-мільйонник на грань комунальної катастрофи, повідомляє «УНН».

Зараз харків'яни і підприємства можуть залишитися без холодної і гарячої води через непрозору і явно корумповану діяльність «Жилкомсервісу», що вимагає ретельного вивчення. Це випливає з відкритого листа депутата Харківської міськради Андрія Лесика до віце-прем'єра, міністра регіонального розвитку, будівництва і ЖКГ Володимира Гройсмана.

30 жовтня АК «Харківобленерго» тимчасово припинила подачу електроенергії на 11 насосів КП «Харківводоканал». В результаті без води протягом дня залишалися 7 районів міста - Московський, Фрунзенський, Київський, Жовтневий, Комінтернівський, Ленінський і Жовтневий. Відключення відбулося через наявність боргів перед енергопостачальником, хоча безпосередні споживачі послуг водопостачання оплачують рахунки на 94%.

Одним з найбільших боржників виявилося КП «Жилкомсервіс» (189 млн грн). Це підприємство, приймаючи платежі від населення, не розплачувалося з енергопостачальниками в повному обсязі.

Лесик заявив, що 29 жовтня, за день до відключення електроенергії, на засіданні сесії міської ради порушував дане питання і пропонував створити для вивчення ситуації робочу групу, в яку увійшли представники зазначених компаній, депутати та профільні фахівці. Однак мер Харкова Геннадій Кернес відмовився обговорювати і ставити на голосування цю ініціативу. Нібито з причини того, що ситуація виникла через неузгодженість дій зазначених підприємств і відсутність єдиного тарифу на електроенергію. Тому Андрій Лесик як депутат міськради звернувся до віце-прем'єра Володимира Гройсмана з проханням негайно втрутитися і врегулювати ситуацію.

Місцева і центральна влада має невідкладно вжити необхідні заходи, інакше Харків вже найближчими днями може опинитися на порозі комунальної катастрофи.

Як повідомлялося раніше, Андрій Лесик назвав «Жилкомсервіс» «паразитуючою структурою» в місті, що не виконує своїх зобов'язань.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

30