Президент України Петро Порошенко провів телефонну розмову з президентом Європейської комісії Жозе Мануелем Баррозу, в ході яких сторони обговорили формування коаліції у новому парламенті, а також надання макрофінансової допомоги Україні в розмірі 760 млн євро, повідомили Forum'у у прес-служба Глави держави.

«Президент Порошенко подякував за дуже важливу заяву президентові Баррозу та президентові Європейської ради Герману ван Ромпею, в якій лідери ЄС назвали парламентські вибори перемогою українського народу і демократії», - сказано в повідомленні.

Зазначається, що Баррозу висловив сподівання, що нова коаліція у Верховній Раді буде проєвропейською і відразу розпочне реформи й інклюзивний політичний діалог в Україні.
Співрозмовники також обговорили питання макрофінансової допомоги з боку Європейського Союзу.

«Президент Європейської комісії ще раз запевнив у готовності ЄС перерахувати EUR 760 млн з першого та другого пакета макрофінансової допомоги до кінця року і розглянути перспективи надання третього пакета, а також продовжувати підтримувати Україну в діалозі з міжнародними фінансовими організаціями. При цьому він наголосив на важливості фінансової прозорості та ухваленні закону про Рахункову палату», - сказано в повідомленні.

Президенти також обговорили питання взаємодії в енергетичній сфері напередодні чергового раунду тристоронніх переговорів між Україною, Європейським Союзом та Росією щодо постачання газу, які відбудуться 29 жовтня. Порошенко своєю чергою Баррозу запросив відвідати Україну в зручний для нього час.

Як раніше повідомляв ForUm, Єврокомісія готує нові заходи для фінансової допомоги Україні.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом