Запас виборчих бюлетенів повинен становити не більше 3%. Таку думку в коментарі Forum'у висловила народний депутат України (позафракційний) Анжеліка Лабунська, член Комітету Верховної Ради України з питань верховенства права та правосуддя, коментуючи рішення ЦВК виготовити виборчі бюлетені в тій же кількості, що і на попередніх парламентських виборах, з урахуванням Криму і Донбасу.

«Законодавство не прийнято, і думаю, зараз будуть спроби рішеннями Центрвиборчкому якісь речі зробити. Мене дивують деякі події», - заявила вона.

Лабунська пояснила, що за законом запас бюлетенів повинен становити не більше 3%. «Такого ще ніколи не було, але я знаю, що частина бюлетенів ОВК була отримана ще в неділю, а частина ще буде довозитися. Як довозитися, в якій кількості? Незрозуміло. Завжди бюлетені завозилися в окружком один раз. Чому зараз не так? Причина в стислих термінах чи в чомусь іншому - я не знаю», - каже нардеп.

Нагадаємо, Центральна виборча комісія України прийняла рішення виготовити виборчі бюлетені в тій же кількості, що і на попередніх парламентських виборах, в тому числі для Криму і Донбасу. У ЦВК обіцяють, що додаткові бюлетені не будуть передаватися в райони, не контрольовані Україною.

Тетяна Григор'єва, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

36