В Україні знову відкрилася перспектива політичного врегулювання конфлікту.

Про це, виступаючи в рамках Відкритих лекцій вищих державних і політичних діячів Росії в проекті «Громадський університет», заявив міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров.

«Зараз, після підписання мінських домовленостей, перспектива політичного врегулювання знову відкрилася. Як ви знаєте, під час заходів в Мілані президент (Росії Володимир Путін. - Ред.) в черговий раз підтвердив нашу підтримку всеосяжного виконання мінських домовленостей кожної із сторін, які їх уклали за сприяння Росії та ОБСЄ», - цитує Лаврова РІА «Новости».

Міністр підкреслив, що таке сприяння стосується і «процесу від'єднання сторін, і відведення важких озброєнь, і організації моніторингу лінії роз'єднання спостерігачами ОБСЄ, і підготовки виборів на сході».

Лавров також нагадав, що перші домовленості були зафіксовані ще в квітні у Женеві, проте їх виконання так і не було реалізоване.

Крім того, Лавров розповів, що розкручування конфлікту в Євроатлантиці веде в глухий кут, а також зауважив, що заяви США про протистояння з РФ підривають довіру в Європі.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом