Президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган категорично відкидає необхідність постачання озброєнь курдським бійцям, які воюють у Сирії. Про це Ердоган заявив журналістам у неділю, 19 жовтня, під час авіарейсу з Афганістану.

Він назвав «терористичним угрупованням» партію сирійських курдів «Демократичний союз» і порівняв її з Робочою партією Курдистану.

Анкара вважає «Демократичний союз» відгалуженням РПК, яка вже 30 років заборонена в Туреччині, включена до списків терористичних організацій Сполученими Штатами і НАТО, цитує Deutsche Welle агентство AFP.

«З боку США, нашого друга і союзника по НАТО, було б помилково чекати, що ми відповімо «так» подібній підтримці терористичної організації», - заявив Ердоган.

Курдські «Загони самооборони», які є збройним крилом «Демократичного союзу», вже протягом кількох тижнів відбивають наступ бойовиків «Ісламської держави» на сирійське місто Кобан на кордоні з Туреччиною. Заперечення турецької влади проти постачання зброї курдським військам в Сирії ускладнюють боротьбу міжнародної коаліції під егідою США проти джихадистів з ІД.

Як раніше повідомляв ForUm, авіація США скинула зброю, боєприпаси і медикаменти курдським ополченцям, які захищають сирійське місто Кобані від бойовиків «Ісламської держави».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

17