Пропозиція прем'єр-міністра України Арсенія Яценюка ввести візи з Росією ще більше руйнує відносини між двома країнами - якщо це буде реалізовано, реакція РФ буде симетричною. Про це заявив глава комітету Держдуми у справах СНД Леонід Слуцький.

«Заява про введення Україною віз з Росією з ініціативи київської влади йде в унісон з пропозицією про зведення стіни на кордоні зразок китайської, яку київська влада називає європейським валом. Це ще більше руйнує відносини між нашими країнами, підкреслює бажання позбавитися від всього російського», - сказав журналістам Слуцький.

Він підкреслив, що ніякого конструктиву в такому підході не проглядається. «У випадку, якщо Київ введе візи, зрозуміло, наша реакція буде симетричною», - підкреслив депутат.

«Разом з тим ми не повинні споруджувати будь-яких штучних бар'єрів між нашими народами. Наші громадяни мають величезну кількість родичів, друзів. У нас не повинні припинятися культурні, гуманітарні обміни на всіх рівнях», - сказав голова комітету, повідомляє РІА «Новости».

На думку Слуцького, навіть якщо РФ піде на встановлення віз для багатьох категорій українських громадян воно свідомо буде досить м'яким, наскільки б складною не була реалізація подібного режиму.

«В іншому випадку нас втягнуть, як це вже намагаються зробити наші «стратегічні друзі» з Вашингтона, в процес розмежування не тільки в політичній площині, але і міжнародній загалом. А це з цивілізаційної точки зору і реалізації завдання збереження російського світу є неприпустимим», - підсумував парламентарій.

Нагадаємо, Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк виступив за введення в разі необхідності візового режиму з Росією як додатковий засіб контролю.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

45
Теги