Випускники вищих навчальних закладів АР Крим, а також Донецької та Луганської областей можуть отримати атестат державного зразка в інших навчальних закладах України, повідомляє прес-служба Міністерства освіти і науки України.

«У зв'язку з тимчасовою окупацією Криму та захопленням незаконними збройними формуваннями окремих населених пунктів Донбасу Міністерство освіти і науки України рекомендує випускникам 11-х класів цих регіонів пройти державну підсумкову атестацію в інших навчальних закладах країни й отримати офіційні документи державного зразка про освіту», - йдеться в листі відомства.

МОН наголошує, що жоден «документ про освіту», виданий самопроголошеною «владою Криму і НЗФ в окремих регіонах Донецької та Луганської областей, не буде визнаний, нострифікований або обміняний Міністерством освіти і науки України, іншими органами державної влади України і зарубіжними країнами.

Роз'яснення для батьків та учнів щодо необхідних процедур для отримання атестата державного зразка, а також доручення всім місцевим органам управління освітою та керівникам загальноосвітніх навчальних закладів викладені у відповідному листі Міністерства освіти і науки.

Нагадаємо, раніше міністр освіти Сергій Квіт заявив, що випускники кримських вишів зможуть обміняти дипломи про вищу освіту російського зразка на аналогічні дипломи українського зразка на території Херсонської та Миколаївської областей.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

27