Кандидат у народні депутати по 223-му виборчому округу (Шевченківський район), Віктор Пилипишин закликав політиків скасувати витрати на політичну рекламу, а заощаджені кошти направити на допомогу в харчуванні дітей у школах, дитячих садках, інтернатах Києва та інших міст України.

«Війна з агресором знекровлює нашу економіку. В результаті економії ресурсів діти сьогодні беззахисні і не мають навіть необхідного мінімуму харчування. Якщо раніше в Києві на це виділялося 40 млн. грн., то зараз - лише 17 млн. Водночас регулярного харчування потребують 7,5 тис. дітей у садочках, 4 тис. у школах та 1 тис. в інтернатах», - зауважив Пилипишин, повідомляє «Gazeta.ua».

За його словами, так само, як і забезпечення армії, турботу про дітей повинні взяти на себе волонтери.

«Наприклад, благодійний фонд «Діти передусім!» вже закупив для дитячих закладів столиці овочів на суму понад 100 тисяч гривень. Забезпечено продуктами 51 дошкільний, 5 спеціалізованих дитячих установ і два інтернати в Шевченківському районі Києва. Цю ініціативу можуть підтримати волонтери, підприємці і обов'язково до справи повинні долучитися політики, - вважає Пилипишин. - Тільки на політичну рекламу - білборди, листівки, газети, телебачення, радіо - вони витрачають мільйони гривень. Ці гроші краще спрямувати на допомогу дітям».

Також Пилипишин закликав усіх підприємців і політиків долучитися до ініціативи, яку заснував благодійний фонд «Діти передусім!».

«Разом ми здатні в цей непростий час захистити дітей. Адже вони потребують нашого захисту не менше ніж військові, які воюють на передовій. Кияни завжди першими реагували на такі виклики, і тому ми починаємо волонтерський рух, який стане прикладом для всієї України», - підкреслив політик.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

30