Україна готова до продовження переговорів з газового питання з участю російської сторони та представників Європейської комісії, повідомляє прес-служба Кабінету Міністрів.

Про це заявив прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк у ході зустрічі 6 жовтня з помічником держсекретаря США Вікторією Нуланд.

«Арсеній Яценюк підтвердив готовність до продовження переговорів щодо постачання природного газу з РФ разом з Європейською комісією і російською стороною. При цьому прем'єр зазначив, що українська сторона готова до взаємоприйнятного рішення на основі ринкового формування ціни на газ і його транзит», - сказано в повідомленні.

Крім того, в ході переговорів сторони обговорили питання проведення позачергових виборів у Верховну Раду, необхідність термінового ухвалення пакету антикорупційних законів ще чинним складом парламенту, а також співробітництво з міжнародними організаціями в частині надання гуманітарної допомоги переселенцям.

При цьому Яценюк підкреслив необхідність неухильного виконання Російською Федерацією домовленостей про припинення вогню і окремо відзначив ключову важливість відновлення контролю над українсько-російським державної кордоном.

Як раніше повідомляв ForUm, 2 жовтня Яценюк заявив, що вважає можливим проміжне рішення газового конфлікту з РФ. Міністр енергетики та вугільної промисловості України Юрій Продан 3 жовтня заявив, що Україна і Росія за посередництва Єврокомісії поки що не врегулювали перехідні домовленості для відновлення постачань російського газу.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом