Міністерство оборони проведе експертизу зимових комплектів, які закуповуються для українських військовослужбовців. Про це після наради в Міноборони повідомив прем'єр-міністр Арсеній Яценюк.

«Те, що я побачив, викликає питання. Якщо там написано мінус 15, то це означає мінус 5. Тому Міністерство оборони зараз проведе повну, ретельну експертизу всього, що закуповується - і спальних мішків, і одягу. Експертиза та перевірка на предмет реальної теплоефективності. Те, що точно буде тепло, і що буде закуповуватися - це 5 тисяч бушлатів, я так розумію, ще й валянки доведеться закуповувати. Але це не той підхід і не той зразок сучасної української армії», - зазначив він.

За його словами, до кінця року Міністерство оборони освоїть залишок у розмірі 2,6 млрд грн, ця сума вже розписана за призначеннями. Яценюк також хоче звірити ціни закупівель Нацгвардією, Держприкордонслужбою, Міністерством оборони та іншими військовими відомствами.

Окремо Міноборони має провести перевірку відповідності кількості калорій в сухпайках українських військових. «Написано 4700 на добу, тепер треба зрозуміти, яка реальність», - зазначив він.

Нагадаємо, сьогодні заступник начальника центрального управління речового забезпечення Міноборони Юрій Гусляков заявив, що комплект зимових речей на одного українського військовослужбовця в зоні АТО обійдеться державі в 17300 грн.

За словами Гуслякова, в цей комплект, крім зимового одягу, входять також бронежилет, шолом, рюкзак, спальний мішок українського виробництва тощо.

«На одного військовослужбовця йде три комплекти білизни, чотири пари шкарпеток на зимовий період, взуття на шість місяців, шапка», - сказав він.

Як раніше повідомляв ForUm,заступник міністра оборони Олександр Ліщинський впевнений, що проблем з поставками майна для військовослужбовців, які перебувають у зоні антитерористичної операції, в зимовий період не буде.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом