В Україні через загрозу для енергосистем відключення світла будуть регулювати вручну. Про це в ході онлайн-конференції на Inpress.ua заявив директор Інституту енергетичних досліджень Дмитро Марунич.

«Загроза (енергосистемам України. - Ред.) через збільшення кількості обігрівачів існує, і для цього вже введений режим надзвичайного стану в електроенергетиці відповідно до Закону про електроенергетику. До речі, цей режим зараз діє. В рамках такого режиму можуть бути введені обмеження, так звані віялові відключення», - сказав Марунич.

Експерт пояснив, що світло буде вимикатися в ручному режимі.

«Це коли в години пік, з 7.00 до 9.00 і з 19.00 до 22.00 диспетчер сидить і бачить, що збільшується навантаження, і коли він стикається з загрозою розвалу енергосистеми, то просто бере і вимикає мешканців Лісового масиву, які кажуть, що вже таке відбувалося. А інші мешканці, наприклад Троєщини або Харківського масиву, залишаються з електрикою», - пояснює він.

«На наступний день те ж саме може відбутися на Харківському масиві. Це неминучий захід, тому що у нас є об'єктивні проблеми електричної енергії, викликані не тільки тим, що зростає навантаження, але і тим, що у нас, на жаль, є дефіцит вугілля. У Києві вже були введені обмеження. Днями відключали і від'єднували від електропостачання в першу чергу заводи і бізнес-центри. І ті організації, які розташовані в цих бізнес-центрах, найбільше страждали. І до речі, засоби масової інформації, тому що часто ЗМІ розташовані на територіях колишніх заводів», - констатує Марунич.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

55