У місті Нова Одеса Миколаївської області працівники ДАІ затримали нетверезого водія, який при затриманні намагався підірвати гранату РГД-5, повідомляє прес-служба Управління Державної автоінспекції у Миколаївській області.

Зокрема, 48-річний водій, автомобіль якого «занадто підозріло виляв центральною вулицею міста», був затриманий 28 вересня близько 19.00. Працівники ДАІ запідозрили, що водій перебуває у стані алкогольного сп'яніння, і запропонували йому пройти спеціальний тест. У відповідь на це чоловік почав погрожувати працівникам ДАІ, що підірве правоохоронців, і, схопивши з переднього пасажирського сидіння гранату РГД-5, намагався вставити запал, щоб дійсно здійснити вибух. Працівники Державтоінспекції роззброїли нетверезого водія.

На місце події була викликана слідчо-оперативна група Новоодеського райвідділу міліції.

Відносно водія-хулігана інспектори ДАІ склали адміністративний протокол за ч. 1 ст.130 КУпАП «Керування транспортними засобами особами в стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп'яніння ...» і за ст. 122/2 КУпАП «Невиконання водіями вимог працівника міліції про зупинку транспортного засобу».
Розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами), санкції якої передбачають позбавлення волі строком до семи років.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом