Щонайменше 100 мирних жителів були вбиті в ході наступу бойовиків руху «Талібан»,що тривав п'ять днів, у провінції Газні на південному сході Афганістану.

Таліби практично повністю захопили район Ажристан і продовжують атакувати урядові сили безпеки.

Чисельність бойовиків досягає близько 800 осіб, включаючи 200 іноземних найманців. Інтенсивні бої почалися ще минулого четверга. За цей час таліби зайняли декілька великих опорних пунктів і контролюють основні дороги в Ажристан, повідомляє «ИТАР-ТАСС» з посиланням на агентство «Хама Прес».

За словами представника місцевої влади Абдули Джам Джамі, на захоплених екстремістами територіях учиняются масові страти місцевого населення. Бойовики розстрілюють і спалюють мирних жителів. У поліції звертають увагу, що дії радикалів дуже схожі на «почерк» угруповання «Ісламська держава».

Афганські сили безпеки чинять запеклий опір і продовжують утримувати центральні адміністративні будівлі. Керівництво провінції звернулося за екстреною допомогою до федеральної влади. «Якщо ми не отримаємо підтримки найближчим часом, то район буде захоплений повністю», - попередив заступник губернатора Газні Алі Ахмаді.

Бої між урядовими силами і талібами за провінцію Газні з перервами тривають практично весь вересень. Афганські силовики неодноразово рапортували про свої успіхи і десятки ліквідованих терористів, але близькість регіону до афгано-пакистанському кордону дозволяє радикалам швидко отримувати підкріплення і організовувати нові атаки.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом