Народний депутат, член парламентської фракції Партії регіонів Ганна Герман вважає, що люстрація необхідна, але вона не повинна перетворюватися на каральний інструмент для боротьби з неугодними. Про це вона заявила в ефірі програми «Шустер LIVE», повідомляє прес-служба ПР.

За словами Герман, люстрація в Україні повинна відбутися, однак при цьому немає підстав відкидати людей тільки за те, що вони працювали за попередньої влади. «Не можна всіх цих професійних людей просто так відкидати. Повинні бути об'єктивні суди, має бути об'єктивний механізм підходу до оцінки ролі кожного в суспільстві. І це дасть нам можливість не залишити країну без фахівців», - заявила вона.

На думку парламентарія, неправильний підхід до люстрації може ще більше розколоти Україну. «Я би не хотіла, щоб Україна в такій непростій ситуації отримувала ще один розлом вже по лінії люстрації. Треба зробити все, щоб кожна людина мала гарантії справедливого підходу до нього. Якщо так не станеться, це завдасть великої шкоди і ворожнечі між людьми. А зараз ми повинні зробити все, щоб рівень ненависті в суспільстві падав», - зазначила Герман.

Також народний депутат розповіла про те, чому прийняла рішення не брати участь у дострокових виборах до Верховної Ради. «Нехай прийде нова команда, нехай люди, які зробили цю революцію, спробують себе (у владі. - Ред.). Необхідно дати їм шанс. А громадяни нехай потім оцінять, що вони змогли (зробити), що не змогли, коли було краще і легше жити. Саме з цих причин я не балотуюся в наступний парламент», - зазначила Герман.

Нагадаємо, 16 вересня Верховна Рада з третьої спроби підтримала Закон України «Про очищення влади». За відповідний законопроект № 4359а проголосував 231 нардеп.

25 вересня голова Верховної Ради України Олександр Турчинов підписав закон про люстрацію влади.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом