Для проведення повноцінного розслідування трагедії, що сталася в Одесі 2 травня, необхідним є повернення в Україну головного підозрюваного Дмитра Фучеджи. Про це на прес-конференції заявив Президент України Петро Порошенко, відповідаючи на запитання журналістки з Росії.

«Один з організаторів, заступник начальника управління міліції Фучеджи, переховується. За даними нашої спецслужби, він перебуває в Придністров'ї і періодично відвідує Росію», - заявив він, підкресливши, що видача цієї людини надзвичайно важлива для розслідування трагедії 2 травня.

«Я як Президент країни залучив слідчу комісію Ради Європи для забезпечення прозорого, неупередженого розслідування подій на Майдані та подій в Одесі. Ми ефективно співпрацюємо з генеральним секретарем Ради Європи паном Ягландом з його представником у цій комісії. І негайно, коли нам буде виданий основний підозрюваний, який видавав зброю, забезпечував атаки та провокаційний вогонь проти одеситів, це розслідування буде вільним і неупередженим», - додав Порошенко.

Як повідомляв ForUm, кількість загиблих у ході сутичок в Одесі 2 травня досягла 48 осіб.

На думку ООН, розслідування подій, що відбулися на Майдані Незалежності та в Одесі, затягується.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

35