Прокуратура міста Києва направила до суду обвинувальний акт стосовно чоловіка, який був снайпером в так званій Луганської народній республіці і брав участь у бойових діях проти українських військових. Про це йдеться в повідомленні прес-служби прокуратури Києва.

«Знаючи, що він має військову підготовку, члени незаконних збройних формувань запропонували йому стати снайпером і видали снайперську гвинтівку Драгунова і патрони до неї», - йдеться в повідомленні.

Згідно з матеріалами слідства, в період з червня по липень затриманий неодноразово брав участь у бойових діях на території Луганської області.

Надалі, видаючи себе за біженця, луганчанин прибув у Київ, де був затриманий ГУ СБУ в м. Києві та Київської області. В ході слідства підозрюваний повністю визнав свою провину і розкаявся.

Дії луганчанина кваліфіковані за ч. 1 ст. 258-3 КК України (Створення терористичної групи чи терористичної організації).

Зараз досудове розслідування щодо нього завершено, а матеріали кримінального провадження направлені в місцевий суд Луганської області для розгляду справи по суті.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

26