Кількість хворих на смертельну лихоманку Ебола за найгіршим сценарієм до січня 2015 року може сягнути 550 тисяч - 1,4 мільйона людей.

Такі дані наводяться в доповіді Центру з контролю і профілактики захворювань США (CDC).

Цифри, наведені в доповіді, як вважають експерти CDC, можуть стати актуальними вже до 20 січня 2015 року, при цьому вони будуть стосуватися тільки Ліберії і Сьєрра-Леоне. Свої припущення медики будують на підставі того, що реальна кількість заражених вірусом Ебола в 2,5 рази більша від тих цифр, які наводить Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ), і кількість хворих подвоюється приблизно раз на 20 днів.

Зупинити поширення хвороби, на думку CDC, можуть тільки екстрені заходи, зокрема, зміна методів боротьби з хворобою, підходу суспільства до проблеми і виділення достатньої кількості ресурсів - лікарів та медичного обладнання, пише «Lenta.ru».

Раніше у вівторок був опублікований звіт 60 експертів ВООЗ, згідно з яким якщо не буде вжито радикальних заходів, кількість хворих до початку листопада 2014 року перевищить 20 тисяч. При цьому фахівці попередили, що смертельний вірус Ебола навіть після ослаблення нинішньої епідемії, найімовірніше, залишиться серед населення Західної Африки на довгі роки, що робить можливим ще небезпечніші мутації.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

21