У Донецькій області через проведення бойових дій не зібрано урожай ранніх зернових з близько 15 тис. га, заявив в.о. директора департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Олександр Дзигім.

«Ми не зібрали близько 15 тис. га, тобто недоотримали близько 300-400 тис. тонн до загального урожаю ранніх зернових, зібраного по області в обсязі 2 млн 117 тис. тонн»,- наводить слова Дзигіма «Інтерфакс-Україна».

Він зазначив, що цього року в регіоні зафіксована значно краща врожайність зернових порівняно з минулим роком. Так, якщо у 2013 році середня врожайність становила 28,6 ц/га, то поточного року - 35,4 ц/га.

При цьому головний аграрій області однією з основних проблем сільськогосподарських виробників регіону бачить складнощі в забезпеченні паливно-мастильними матеріалами.

«Цінова ситуація на ПММ залишає бажати кращого. Бензин і дизпаливо сьогодні доводиться купувати за завищеними цінами, враховуючи той фактор, що не багато продавців готові сьогодні приїхати в зону проведення АТО»,- пояснив він.

Керівник департаменту агропромислового у ході прес-конференції також зазначив, що за оперативною інформацією, на сьогодні в області озимими культурами засіяно 105 тис. га з 450 тис. га запланованих.

Говорячи про ситуацію з продовольчою безпекою регіону, він зазначив, що продукти в регіон завозяться на постійній основі, у тому числі і в райони, що тимчасово перебувають під контролем самопроголошеної ДНР.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

19