Росія продовжить надавати гуманітарну допомогу населенню Донбасу. Про це заявив постійний представник Росії при ОБСЄ Андрій Келін на засіданні Постійної ради ОБСЄ щодо ситуації в Україні, повідомляє прес-служба Міністерства закордонних справ Росії.

«Гостро стоїть питання забезпечення населення напередодні зими теплим житлом та надання їм предметів першої необхідності. Відповідно, допомоги потрібно багато і терміново. Будемо продовжувати надавати гуманітарну допомогу населенню постраждалих регіонів. Перешкоджати цьому цинічно, закликати припинити цю допомогу тим більш цинічно. З російської сторони проявляється повна готовність до будь-якого взаємодії і з українською стороною, і з міжнародними гуманітарними організаціями. Українських прикордонників і митників, які перебувають на митному пункті Донецька, через який йшов другий гуманітарний конвой, запросили його проінспектувати. Вони відмовилися», - сказав він.

При цьому Келін додав, що за останні п'ять місяців на територію Російської Федерації перемістилися близько 850 тис. громадян України. Близько 350 тис. звернулися до російських служб із заявами про надання статусу біженця, про надання тимчасового притулку, про участь у програмі сприяння добровільному переселенню співвітчизників. У розгорнутих на території Росії пунктах тимчасового розміщення перебуває понад 57 тис. осіб.

Нагадаємо, міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров заявив, що за п'ять місяців на територію Російської Федерації перемістилися 830 тисяч громадян України.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом