Колишній мер Слов'янська (Донецька область) Неля Штепа, яка підозрюється у сприянні членам незаконних збройних формувань самопроголошеної Донецької народної республіки, не підпадає під закон про амністію, ухвалений нещодавно Верховною Радою.

Про це сказала на брифінгу уповноважений Президента України з мирного врегулювання ситуації в Донецькій та Луганській областях Ірина Геращенко, повідомляє РІА «Новости».

«Пані Штепа заарештована за дуже серйозним звинуваченням. Сьогодні вона міститься і дає свідчення в українській Службі безпеки і відповідатиме за українськими законами. Це дуже важливо, для того щоб жоден інший мер не відчиняв двері свого міста для НЗФ... Вона повинна відповісти за українським законодавством», - сказала вона.

Згідно з повідомленням щодо інших затриманих Геращенко зазначила, що деяких із них члени НЗФ вносять у списки заручників і з ним ведуться переговори.

Як повідомляв ForUm, 16 вересня Рада в ході закритого засідання підтримала президентські законопроекти «Про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької і Луганської областей» та «Про недопущення переслідування і покарання осіб - учасників подій на території Донецької та Луганської областей».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом