У Луганській області співробітники Державної прикордонної служби України за минулу добу тричі фіксували спрацьовування мін.

Про це повідомили в прес-службі прикордонного відомства.

«Протягом доби прикордонники відділу прикордонної служби «Красна Талівка» (Луганська область) тричі фіксували спрацьовування мін, встановлених членами незаконних збройних формувань на ділянці відповідальності відділу поблизу кордону. В одному з випадків на міні підірвалася мешканка одного з прикордонних сіл. Обставини вибухів ще у двох випадках з'ясовуються», - йдеться в повідомленні, при цьому про стан жінки, яка підірвалася на міні, в прес-службі не повідомляють.

У прикордонному відомстві припустили, що «це може свідчити про активізацію «мінної війни на цій ділянці» і відновлення спроб з боку членів НЗФ відтіснити прикордонників від лінії кордону.

Разом з тим, за даними прикордонників, активізувалася повітряна розвідка з використанням безпілотних літальних апаратів.

«Протягом доби прикордонники у п'яти випадках фіксували факти ведення повітряної розвідки з допомогою малих літальних апаратів. Двічі БПЛА спостерігалися поблизу Маріуполя і тричі - на адміністративному кордоні з АР Крим. Польоти проходили на висоті від 1 до 2 км», - уточнили в прес-службі.

Незважаючи на це, прикордонні підрозділи продовжують здійснювати охорону і захист Державного кордону України.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом