Міністерство закордонних справ прогнозує початок тимчасового застосування положень Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом з 1 листопада. Про це на засіданні комітету Верховної Ради з питання євроінтеграції сказала заступник міністра закордонних справ Олена Зеркаль.

«Після ратифікації ми плануємо почати тимчасове застосування угоди з 1 листопада цього року», - сказала вона.

Зокрема, за словами Зеркаль, йдеться про положення Угоди, які стосуються політичного діалогу, юстиції, свободи і безпеки, галузевої співпраці, повідомляють «Українські Новини».

Зеркаль наголосила, що таким чином, досягнуті 12 вересня домовленості не означатимуть відтермінування застосування угоди в цілому.

Як раніше повідомляв ForUm, Президент Петро Порошенко заявив, що Верховна Рада України і Європейський парламент почнуть синхронну процедуру ратифікації Угоди про асоціацію між Україною з Європейським Союзом сьогодні, 16 вересня, о 13:00.

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк заявляє, що його уряд має намір з першого дня, після ратифікації Угоди про асоціацію з Європейським Союзом українським та європейським парламентами, виконувати цю Угоду.

12 вересня на тристоронніх переговорах України, ЄС і РФ було досягнуто домовленості про відтермінування до 31 грудня 2015 року застосування зони вільної торгівлі між Україною та Євросоюзом.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом