РФ вважає, що домовленість про відтермінування імплементації Угоди про асоціацію України з ЄС має бути оформлена актами Верховної Ради та Єврокомісії. Про це заявив глава Мінекономрозвитку РФ Олексій Улюкаєв на нараді у прем'єр-міністра РФ Дмитра Медведєва.

«Після телефонної розмови з вами і з президентом я підготував листа для моїх колег - єврокомісара з торгівлі та міністра закордонних справ України», - повідомив Улюкаєв, розповівши суть листа. «Перше: ми вважаємо, необхідне відповідне юридичне оформлення цих домовленостей на рівні рішення Ради міністрів Європейського співтовариства та акта Верховної Ради України, який має супроводжувати процедуру ратифікації», - сказав Улюкаєв, повідомляє «ИТАР-ТАСС».

Другим пунктом листа Росія попереджає партнерів, що в разі «повзучої» імплементації, угода Україна-ЄС розглядатиметься як порушення домовленостей, і РФ залишає за собою право зняти режим преференційної торгівлі з Україною.

Нагадаємо, 12 вересня на тристоронніх переговорах України, ЄС і РФ було досягнуто домовленості про відтермінування до 31 грудня 2015 року застосування зони вільної торгівлі між Україною та Євросоюзом.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом