Президент України Петро Порошенко запевняє, що до тексту Угоди про асоціацію України з Європейським Союзом зміни вноситися не будуть.

«Ніяких винятків, ніяких змін у текст, який я підписав 27 червня в Брюсселі, немає», - заявив Порошенко на прес-конференції після зустрічі з президентом Єврокомісії Жозе Мануелем Баррозу 12 вересня в Києві.

Президент нагадав, що Угоду вже підготовлено до ратифікації в українському парламенті.

«Будь-які переговори з приводу термінів введення тієї чи іншої норми, чи те стосується фітосанітарного контролю... щодо технічного регулювання, термінів введення тих чи інших ставок із захисту внутрішнього ринку - це предмет можливого обговорення на Раді асоціацій, у якої є чітка процедура», - підкреслив Глава держави, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

Порошенко також додав, що сторони вже провели переговори з приводу можливих компромісів з питань, що стосуються Угоди про асоціацію, і такі переговори триватимуть у майбутньому.

Як раніше повідомляв ForUm, 16 вересня очікується одночасна ратифікація Верховною Радою та Європарламентом Угоди про асоціацію України з Європейським союзом.

Росія з 1 листопада має намір вжити «симетричних захисних заходів», якщо Угода про асоціацію з Україною набуде чинності з цієї дати без урахування позиції РФ.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом