Колона МНС РФ з 70 вантажівок із гуманітарною допомогою прибула до Луганська. Про це повідомляє «ИТАР-ТАСС» з місця події.

Наразі проводиться розвантаження автомобілів. Вони привезли цукор, крупи, продукти харчування, а також все необхідне для жителів південного сходу України.

Ніяких подій під час просування колони не було. На шляху проходження її супроводжували представники ЛНР.

Як повідомили раніше в прес-службі Південного митного управління, до 8:00 мск російські митники завершили оформлення всіх машин з другого конвою МНС, після чого вантажівки залишили зону митного контролю і виїхали на територію України.

Всього у конвої близько 200 вантажівок.

Загальна маса гуманітарного вантажу - 2 тис. тонн, крім продуктів харчування до нього входять препарати для очищення води, електрогенератори та інші засоби для подолання наслідків гуманітарної катастрофи.

Як повідомив раніше заступник міністра МНС РФ Володимир Степанов, другий конвой з гуманітарною допомогою для населення південно-східних регіонів України був готовий вирушити три тижні тому. Перешкодою до відправлення вантажу була відсутність рішення України, яка мала визнати вантаж гуманітарним.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом