Глава Євроради Герман Ван Ромпей підтвердив, що нові санкції ЄС проти Росії набудуть чинності 12 вересня. Про це йдеться в офіційній заяві Германа Ван Ромпея, опублікованій на сайті ЄС.

У документі наголошується, що санкції Євросоюзу проти Росії можуть бути відмінені частково або повністю залежно від розвитку ситуації в Україні.

«Комплекс заходів прийнято в понеділок, набудуть чинності у п'ятницю, 12 вересня 2014 року. У той же час, це моє розуміння того, що комітет постійних представників до кінця місяця проводитиме комплексну перевірку реалізації плану мирного врегулювання», - йдеться в повідомленні.

Як йдеться в офіційному повідомленні ЄС, Євросоюз зупиняє послуги для Росії з розробки та видобутку нафти на глибоководді, в Арктиці, на сланцевих родовищах: «Послуги, необхідні для розробки глибоководних родовищ, арктичних родовищ і розробки родовищ на шельфі більше не надаватимуться, наприклад буріння, дослідження свердловин».

Дев'ять компаній російського ОПК не зможуть закуповувати у ЄС товари подвійного призначення. «Вже чинна заборона на експорт продукції подвійного призначення та військових технологій до Росії була розширена. Це зроблено для того, щоб обмеження були поширені ще на дев'ять компаній, які виробляють товари подвійного призначення. Їм забороняється отримувати продукцію подвійного призначення з ЄС»,- йдеться в документі.

Крім того, до чорних списків ЄС додано 24 фізичні особи, «які ставлять під загрозу територіальну цілісність України»: нові керівники так званої Донецької народної республіки, члени уряду Криму, російські чиновники та бізнесмени. Їхні імена поки не розголошуються. На них поширюється заборона на в'їзд у країни ЄС, їхні активи в Євросоюзі будуть заморожені.

Нагадаємо, держави-члени ЄС схвалили шляхом письмової процедури пакет чергових обмежувальних заходів стосовно Росії.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом