У серпні ПАТ «Укргазвидобування» збільшило видобуток природного газу на 27 млн куб. метрів. Про це заявив голова правління «Укргазвидобування» Сергій Костюк під час проведення круглого столу, присвяченого 90-річчю української газової галузі, повідомляє прес-служба компанії.

Костюк також додав, що цього року в липні та серпні компанії вдалося збільшити показники порівняно з аналогічними періодами минулого року на 25 і 27 млн куб. м відповідно.

«Так, за результатами серпня нинішнього року обсяг видобутку природного газу становив 1,280 млрд куб. м, у серпні минулого року компанії вдалося добути 1,253 млрд куб. м блакитного палива», - йдеться в повідомленні.

«Незважаючи на те що компанія щодоби втрачає 340 тис. кубометрів газу у зоні проведення антитерористичної операції, а за місяць наші втрати вже досягли 8-10 млн куб. м, ми плануємо зберегти видобуток природного газу на рівні понад 15 млрд куб. м до кінця року. Разом із тим, як я вже казав, у нас стоїть завдання не лише стабілізувати, а й наростити показники», - зазначив Костюк, уточнивши, що компанії необхідні додаткові інвестиції, які повинні бути спрямовані на збільшення пошуково-розвідувального буріння, поліпшення інфраструктури, технічне переоснащення бурового парку, запуск ДКС т.д. Причому джерелом фінансування має стати дохід, отриманий від реалізації газу власного видобутку, в результаті збільшення його відпускної ціни з 419 до 890 грн з ПДВ за тис. куб. метрів.

Сергій Костюк також поінформував, що за результатами восьми місяців поточного року «Укргазвидобування» встановило видобуток природного газу на рівні понад 10 млрд куб. метрів.
 

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом