Росія продовжує збільшувати кількість своїх військ на Донбасі. Про це в ході відеомосту Брюссель-Москва заявив заступник Генерального секретаря НАТО Олександр Вершбоу.

«В останні дні ми стали свідками все більшого і більшого безпосереднього залучення російських Збройних сил для дій в Україні. Росія характеризується не як «стурбований» сусід, а як держава, яка намагається активно підірвати суверенітет і територіальну цілісність України», - сказав Вершбоу.

Він наголосив, що Росія не здатна визнавати право на суверенітет і вибір своїх сусідів, передає «УНІАН».

Крім того, за словами Вершбоу, Росія виступила з агресією проти України, без урахування анексії Криму, яку Альянс також не визнає.

Вершбоу нагадав, що на саміті НАТО в Уельсі 4-5 вересня було прийнято рішення надати не лише політичну підтримку, але й практичну допомогу для модернізації Збройних сил України.

Він вважає, що останній саміт НАТО не планувався, але став найважливішим в історії Альянсу через дії Росії проти України, які можуть підірвати безпеку в регіоні.

Як повідомляв ForUm, у неділю радник Президента України Юрій Луценко повідомив, що низка країн НАТО за підсумками зустрічі в Ньюпорті домовилися поставити зброю в Україну.

Раніше Президент України Петро Порошенко заявив, що країни-члени НАТО можуть поставити Україні на двосторонній основі високоточну зброю.

За словами заступника Генсекретаря НАТО Олександра Вершбоу, Північноатлантичний альянс не постачатиме централізовано зброю Україні.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом