Президент України Петро Порошенко сподівається, що всім сторонам, які підписали мирний протокол у Мінську, вдасться забезпечити режим припинення вогню, повідомили Forum'у в прес-службі Глави держави.

«Вірю, що зусилля дипломатів увінчаються успіхом», - сказав він під час зустрічі з військовими Першої оперативної бригади Національної Гвардії, 9-м і 23-м батальйонами територіальної оборони, військовослужбовцями Державної прикордонної служби.

Разом із тим Порошенко зазначив, що військовослужбовці мають бути готові до оборони. «Нас це не повинно розслабляти. Ми добре знаємо свого ворога, та ціну його словам. У мене немає ілюзій щодо нашого супротивника, але є надія», - сказав Президент.

За словами Порошенка, найближчим часом очікується збільшення місії ОБСЄ з контролю режиму припинення вогню на 500 спостерігачів. Він також констатував, що загалом режиму припинення вогню дотримують, за винятком інцидентів у Донецьку та Маріуполі.

Президент також зазначив, що українська армія мінятиме оборону як у тактичному, так і в стратегічному плані. Цьому, на його думку, сприятиме розширення співробітництва з НАТО.

«З низкою країн НАТО вдалося домовитися про пряме постачання сучасної зброї, яка допоможе нам захиститися і перемогти. Хоча ми розраховуємо тільки на себе, але нам життєво необхідна фінансова і технічна військова допомога. І ми її отримаємо», - резюмував Порошенко.

Як раніше повідомляв ForUm, Спеціальна моніторингова місія (СММ) Організації з безпеки і співробітництва в Європі підтверджує, що поблизу Маріуполя пізно ввечері 6 вересня вівся артилерійський обстріл і було зафіксоване порушення режиму припинення вогню.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом