Євросоюз готовий переглянути свої наміри запровадити нові санкції проти Росії, якщо перемир'я між українською владою та членами незаконних збройних формувань буде дотримуватися.

Про це голова Європейської ради Герман Ван Ромпей заявив в інтерв'ю фламандському телеканалу VRT, повідомляє «Російська служба Бі-Бі-Сі».

«Росія важко погоджується на серйозні переговори. Припинення вогню - важливий крок, але це тільки крок. Якщо припинення вогню протримається або приведе до початку мирних переговорів, ми готові переглянути санкції», - сказав Ромпей.

Згідно з повідомленням, новий раунд санкцій був узгоджений в Брюсселі 5 вересня. Він розширює коло осіб і компаній, проти яких були запроваджені візові обмеження і заморожування рахунків, а також ускладнює доступ російських компаній до світових ринків в енергетичному та оборонному секторах.

Як повідомляв ForUm, офіційне ухвалення нових санкцій Європейського союзу щодо Росії буде здійснено шляхом письмової процедури в понеділок, 8 вересня.

Президент України Петро Порошенко віддав наказ начальникові Генерального штабу Збройних сил України припинити вогонь на Донбасі, починаючи з 18.00 5 вересня.

Нагадаємо, 5 вересня на переговорах контактної групи між представниками України, самопроголошених ДНР і ЛНР з участю ОБСЄ в Мінську підписано протокол про припинення вогню на Донбасі з 18.00 п'ятниці, 5 вересня.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

38