Віце-прем'єр-міністр України, міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Володимир Гройсман має намір ввести посаду радника віце-прем'єра з питань розвитку сільських територій, повідомили Forum'у в прес-службі Міністерства региеонального розвитку.

Зокрема, Гройсман заявив про це на зустрічі з представниками Всеукраїнської асоціації сільських та селищних рад (ВАССР). При цьому він запропонував, щоб кандидатуру на цю посаду подали об'єднання сільських громад.

«Я хочу, щоб ви дали мені професійну людини, яка глибоко "в темі". Вона буде постійно працювати зі мною і представляти інтереси сільських громад в уряді», - сказав на зустрічі віце-прем'єр-міністр.

У свою чергу представники ВАССР підтримали ініціативу віце-прем'єра. Зокрема, вони зазначили, що селам потрібний прямий зв'язок з урядом, особливо при реалізації курсу держави на реформування місцевого самоврядування та рішень, пов'язаних з бюджетною децентралізацією, дерегуляцією адміністративних послуг та наділенням повноваженнями громад, фінансами, а також перспективою добровільного об'єднання та співпраці територіальних громад.

У ході зустрічі сторони також обговорили проблеми, пов'язані з використанням земель, які перебувають за межами сільських громад, питання переходу від обслуговування в казначействі до комерційних банків, перспективи отримання громадами ресурсів з місцевих і загальнодержавних податків і зборів.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

41